SCAPES

Textielontwerp speelt de laatste jaren door het hoofd van Lim A Po. Het is de tactiliteit, de textuur en de diversiteit in toepassing, wat Lim A Po hierin aanspreekt. Haar fascinatie voor het ambacht ziet ze hierin tevens terug. Ze ontwerpt een serie van grote complexe wandkleden, welke deels gebaseerd op haar kunstwerken. Even later voegen de kleine muurobjecten zich toe. De serie SCAPES is geboren.

De serie omvat objecten, welke ongedefinieerd en geabstraheerd tot onrealistische vorm en nieuwe realiteit. Er is tegelijkertijd een gevoelsmatige link naar natuurpracht, fragmenten uit het leven, intieme sferen en dromerige taferelen, of wel nieuwe werelden.

De vriendelijke textiele ervaring van de object verleidt tot aanraken, tegelijkertijd kent het door textuur, lijnvoering en fragmentarische beeltenis een grote abstractie. En net als bij het andere werk van Lim A Po draait het bij deze serie ook om de gelaagdheid. Het is een spel van op- en afbouw, welke zich steeds opvolgen. Waarbij rekening gehouden wordt met vorm, beweging, lijnspel, detail en textuur. Contrasterende materialen versmelten, en subtiele kleurenpaletten creëren harmonie.

"Het zijn delen of zelfs restanten, wachtend op hun transformatie, naar een omzetting, een nieuwe wereld. Het is een spel van op- en afbouw, waarbij het arrangeren en componeren zich opvolgen totdat er uiteindelijk een symbiotische samensmelting is ontstaan."

Arcadia

ARCADIA

Het is een groot, abstract wandkleed van getextureerd tapijt, beschilderd met verf en hand gestoken draad. Het wandkleed kent een speels gebruik van structuren, een verfijnd lichtspel en diverse texturen. Het is vervaardigd met schapenwol, Eucalyptus en Mohair, welke toegepast in diverse hoogtes, gemêleerde kleuropzet, meerdere pools en snijtechnieken.

Daarbij dragen de bijzondere accenten, zoals de fringes, het vlechtwerk aan de zijkanten van het kunstwerk en het gebruik van 23 karaat goud bij aan de uniciteit van dit kunstwerk. Lim A Po gebruikt daarbij het kleed als canvas en bewerkt het met veelvoudige lagen verf.

"Het bewerken met verf zorgt naast subtiele kleurnuances ook voor een vernieuwde textuur. De structuur van het textiel presenteert zich hierdoor op een vernieuwde wijze. Het zorgt voor ander lichtval en het craquelé creëert kiekeboe’s naar de onderliggende wereld van materiaal en kleur." ,

Masterly The Hague

Tijdens Masterly The Hague presenteert Lim A Po voor het eerst het grote wankleed ARCADIA. Dit is een toonaangevend evenement waar hedendaagse ontwerpers, designers en kunstenaars zich verdiepen in klassieke schilderijen en toonaangevend werk presenteren in relatie tot de Oude Meesters. Dit jaar was het centrale thema: het Nederlands landschap.

Lim A Po refereert met haar wandkleed ARCADIA naar het schilderij Galant gezelschap bij een fontein van Franz Christoph Janneck (1703 - 1761). Een vooraanstaand schilder voor de mondaine 18e eeuw Weense aristocratie en een van de grote voorbeeldkunstenaars binnen de stroming van de Rococo. Hij specialiseerde zich in elegante gezelschappen in zonnige arcadische landschappen.

Juist deze verheerlijkende taferelen vinden volgens Lim A Po raakvlak bij haar werk. Beide kunstenaars hanteren een optimistische toon en creëren elk op eigen wijze prachtige vertellingen.

Wandobjecten

Deze kleine abstracte en driedimensionale wandobjecten zijn soort van hybride tussen schilderkunst en textiele kleden. Het kleed, welke zeer zorgvuldig vervaardigd in divers materiaal en complexe kleurovergang, fungeert als blank canvas voor deze wandobjecten. Het gaat bij deze objecten voornamelijk om de gelaagdheid van kleur en structuur.

Daarbij kennen de objecten een speelse vorm en het gebruik van een uitgekiend kleurpallet, de uitgebalanceerde aanwezigheid van mat en glans geven de werken een verfijnde zachtheid, tegelijkertijd kent het door de bijna grafische en eenvoudige vormen een grote abstractie.

Scapes

Frankly Amsterdam

Voor de ontwikkeling en realisatie gaat ze een samenwerking met Frankly Amsterdam aan. Het is een enerverend traject waar de gedeelde liefde voor creativiteit, materiaal en ontwikkeling zich bundelt.